De InfluencerFAQ.be is een website met informatie voor startende online livestreamers, influencers en content creators.

De influencerFAQ is er voor en door influencers gestart: tal van influencers waren nauw betrokken bij de uitwerking ervan, net als experten van gespecialiseerde organisaties als Mediawijs, VLESP, Sensoa, Child Focus, Vlaams Instituut Gezond Leven, Eetexpert, Unia, … 

De website is onderverdeeld in zes categorieën, die elk een specifiek belangrijk onderwerp aansnijden: #reclame, #privacy, #isdaterover, #respect, #hoewist en #isdatlegit. Via een zoekbalk kunnen de bezoekers zelf op zoek gaan naar het antwoord een specifieke vraag.

Er wordt een breed scala aan onderwerpen toegelicht, waaronder:

 • Hoe je een influencer kunt worden
 • Hoe je geld kunt verdienen als influencer
 • Hoe je jezelf kunt beschermen als influencer
 • Wetgeving voor influencers in België
 • Tips voor het maken van goede content
 • Strategieën voor het promoten van je content
 • Hoe je een samenwerking aangaat met een bedrijf

De ambassadeurs van de InfluencerFAQ.be

De InfluencerFAQ.be heeft een aantal ambassadeurs, die hun expertise en ervaring delen met andere influencers. De ambassadeurs zijn:

 • mamavanvijfAnne is al 12 jaar lang de drijvende kracht achter de blog en Instagramaccount ‘mamavanvijf’, waar je het reilen en zeilen van een groot gezin kan volgen. Ze is ook co-founder van het online magazine Maison Slash, dat maandelijks honderdduizend gezinnen inspireert.
 • ZiczackittyEsther Vandenbroele aka Ziczackitty mixt haar gevoel voor humor, creativiteit en liefde voor gaming in haar content op Twitch en Tiktok.
 • Jietse PauwaertJietse is een sympathieke West-Vlaamse content creator op Tiktok die met zijn korte sketches herkenbare situaties imiteert, wat resulteert in heel grappige content en treffende oneliners.
 • Gloria BoatengBowa timmert aan haar weg naar de top met uitzonderlijk straffe TikTok-video’s, waarbij haar acteerervaring goed van pas komt bij de hilarische sketches op basis van zelfbedachte en herkenbare personages. Misschien ken je haar ook wel van reeksen zoals ‘Billie vs. Benjamin’, ‘Make Belgium Great Again’, ‘F*** You Very Much’…
 • Elias VerwiltElias is vooral gekend als een opvallende brok energie die korte video’s herkenbare thuis- en schoolsituaties brengt op een ludieke manier, maar daarnaast is hij ook fotograaf.
 • Ilias El KostitIlias is jongerenbegeleider en content creator. Hij verdiept zich in (mentale) gezondheid en gaat altijd op zoek naar de juiste balans in het leven van een student.

De ambassadeurs zijn allemaal actief in verschillende niches, zoals gaming, beauty, mode, lifestyle en humor. Ze delen hun kennis en ervaring over onderwerpen als contentcreatie, marketing, samenwerkingen en juridische zaken.

Conclusie

Influencer marketing is booming en het is essentieel voor influencers en merken om op de hoogte te zijn van de regelgeving en best practices die van toepassing zijn in hun land. De InfluencerFAQ is een uitstekende bron van informatie die specifiek is gericht op de Belgische context. Het biedt antwoorden op veelgestelde vragen en helpt influencers en merken om ethisch, transparant en juridisch conforme influencer marketingcampagnes uit te voeren.

Of je nu een beginnende influencer bent of een ervaren merk, de InfluencerFAQ is zeker een website die je moet raadplegen voor nuttige informatie en richtlijnen.