Als je al een tijdje op Twitch zit, heb je waarschijnlijk het klassement bovenaan elke Twitch-streamerchat gezien. Misschien ben je zelfs met iemand in gevecht geraakt om die toppositie te bemachtigen. Nu wil je weten hoe je dit leaderboard aan je eigen chat kunt toevoegen.

Het Twitch-leaderboard is gebaseerd op bitdonaties van je chat. Bits zijn Twitch’s vorm van een donatie waarvan ze een deel nemen. De donateurs met het hoogste bit in je chat krijgen een plek op het leaderboard. In dit artikel laten we je zien hoe je een bit-leaderboard op Twitch instelt. Laten we eraan beginnen.

Hoe een bit-leaderboard op Twitch in te stellen

Om toegang te krijgen tot bits op je kanaal, moet je een Twitch-affiliate worden. Voordat je een affiliate wordt, heb je geen mogelijkheid om sub- of bitdonaties op je kanaal te krijgen.

Zodra je bent goedgekeurd als Twitch-affiliate, krijg je automatisch het leaderboard op je kanaal. Het bevindt zich boven je Twitch-chat. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe het eruit ziet. Het toont de Top 3 Donateurs.

Als je erop klikt, zie je een lijst met de Top 10 bitdonateurs op je kanaal.

Zoals je kunt zien, is dit leaderboard ingesteld op “Monthly Top Cheerers”.

Hoe Twitch Leaderboard op All Time in te stellen?

Een grote fout die kleine streamers maken, is dat hun leaderboard is ingesteld om wekelijkse of maandelijkse donaties weer te geven. Dit is prima als je een redelijk groot publiek hebt, maar als je nog maar af en toe donaties ontvangt, moet je dit op “All Time” zetten.

Dit betekent dat er altijd iemand op het leaderboard staat die anderen kunnen proberen te verslaan. Als je eenmaal groter wordt en er elke dag meerdere donaties binnenkomen, kun je je aan maandelijks houden. Op die manier wordt het elke maand gereset en krijgen nieuwe kijkers de kans om naar de top te gaan.

Als je begint, raden we echter aan om voor de optie All Time te gaan. Volg de onderstaande stappen om je Twitch-leaderboard te wijzigen:

  1. Open Twitch.tv en log in op je account
  2. Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek -> Creator Dashboard
  3. Navigeer naar Instellingen -> Affiliate
  4. Scroll naar beneden naar “Community Support & Recognition” -> Leaderboards
  5. Zorg er in de leaderboard-instellingen voor dat “Top Gifters inschakelen” en “Top Cheerers inschakelen” zijn ingeschakeld.
  6. Je kan dan naar beneden gaan naar “Leaderboard-tijdbereik” en dit naar wens aanpassen. Zoals hierboven vermeld, raden we aan om dit op All Time in te stellen als pas begint. Naarmate je groeit, kan je het aanpassen naar Maandelijks -> Wekelijks -> Dagelijks.

Je hebt nu met succes een leaderboard opgezet op je Twitch-kanaal. Je kijkers kunnen nu strijden om de eerste plaats met Bit-donaties en Gifted-subs.

Een leaderboard toevoegen aan uw About-sectie

Er zijn ook leaderboard-extensies op Twitch die je kunt toevoegen aan je Twitch about-sectie. Deze leaderboards kunnen zowel kanaalpunten en donaties als bits en subs volgen.

Streamelements-leaderboards

De afbeelding hierboven is het Stream Elements-leaderboard. Het heeft de mogelijkheid om Leaderboards weer te geven voor punten, gejuich, subs, chatstatistieken, winkelitems, aftellen en meer.

Je kunt de Stream Elements Leaderboard-extensie op je kanaal installeren via deze link.

Klik gewoon op de knop “Installeren” en klik vervolgens op “Configureren”. Hier kan je beslissen wat je op je leaderboard wilt laten zien.

Sla je instellingen op en navigeer vervolgens naar “Mijn extensies”-sectie op Twitch en zoek naar het Streamelements-leaderboard. Klik op activeren en kies een paneel om het aan toe te voegen.

Ga terug naar je Twitch-kanaal en je zal nu het Streamelements-leaderboard op je kanaal zien verschijnen.

Je hebt nu een leaderboard opgezet in je Twitch about-sectie.

Uitsmijter

Nu zou je leaderboard moeten klaarstaan op je Twitch-kanaal. Veel succes met het binnenhalen van die bits, donaties en subs.

Bron ~ getonstream.com