Twitch-extensies zijn apps van derden die een boeiende manier bieden voor streamers en kijkers om te communiceren. Ze verbeteren uitzendingen door leuke en interactieve extra’s te bieden, zoals geluidswaarschuwingen, nummerverzoeken, scoreborden, polls, voorspellingen en meer.

Er zijn drie kerntypen extensies: videocomponent extensies, paneelextensies en video-overlay-extensies. De Twitch Extension Manager bevat honderden extensies in verschillende categorieën.

Aangezien je slechts zes extensies tegelijk kunt gebruiken, moet je zorgvuldig nadenken over welke add-ons je voor je stream wil gebruiken. Om je te helpen een weloverwogen keuze te maken, hebben we een lijst samengesteld met de 15 interessantste Twitch-extensies voor beginnende streamers.

Twitch Prime Sub & Loot Reminder

Twitch Prime is een exclusieve aanbieding voor Amazon Prime- of Prime Video-leden waarmee ze zich elke maand gratis kunnen abonneren op één Twitch-kanaal.

De Prime Subscription and Loot Reminder-extensie voegt een eenvoudige pictogramoverlay toe aan je video om je kijkers eraan te herinneren hun gratis Twitch Prime-abonnement te gebruiken als ze je kanaal willen ondersteunen. Kijkers kunnen hun gratis Prime-abonnement direct in de extensie inwisselen.

De herinnering is klein en het voelt misschien als een verspilling van een uitbreidingsslot, maar Amazon meldde dat er in het jaar 2020 200 miljoen Prime-leden waren. Dat zijn veel potentiële abonnees met een gratis Twitch Prime-sub om weg te geven.

Dit is misschien net wat nodig is om ze hun gratis sub op je kanaal te laten gebruiken.


Streamlabs Stream Schedule & Countdown of StreamElements Leaderboards

Het is belangrijk om een consistent streamingschema te hebben, vooral als je net begint. Op die manier kunnen je kijkers het kijken naar je stream gemakkelijk onderdeel maken van hun normale routine.

Twitch heeft een ingebouwd schema voor streamers, maar het is gemakkelijk te missen omdat kijkers naar het tabblad ‘Planning’ op je profiel moeten gaan. Om die reden is het een goed idee om een extensie te gebruiken om een paneel in te stellen dat de meeste mensen gegarandeerd te zien krijgen wanneer ze uw profiel bezoeken. Ben je een Streamlabs gebruiker dan kan je de Streamlabs Stream Schedule & Countdown-extensie gebruiken en voor de StreamElements gebruiker heb je StreamElements Leaderboards.

Streamlabs Stream Schedule & Countdown

Een paneel om de volgende stream van je kanaal weer te geven. Stel je schema in in het configuratiepaneel en je kijkers zullen altijd een aftelling zien naar je volgende aankomende stream. Van plan om er even tussenuit te gaan? Stel een terugkeerdatum in en het aftellen zal je fans informeren over wanneer je van plan bent terug te keren.

StreamElements Leaderboards

Met de StreamElements-extensie kunt u uw beste kijkers vieren en chatten, zodat uw publiek up-to-date en tevreden blijft. Houd punten, langste subs, toonaangevende cheerers, totaal aantal berichten, Chatstats en top-emotes en Stream Store bij.

Nu inclusief een afteltimer voor streams, kijkerslocaties en meer!


Crowd Control

Met Crowd Control kunnen kijkers de controle over je game krijgen. Ze kunnen een 1UP sturen in Super Mario Bros. 3; draai de controller om in Fall Guys en nog veel meer! Crowd Control brengt stream-interactiviteit naar een hoger niveau!

Hoe werkt het?
Kijkers wisselen Bits of Channel Points in voor munten in de extensie, die kunnen worden gebruikt om in-game effecten te activeren. Als effecten niet kunnen worden geactiveerd, krijgt de kijker automatisch zijn munten terug.

Kan ik de kosten van elk effect aanpassen?
Ja, elke effectprijs is aanpasbaar of kan volledig worden uitgeschakeld. Door het leaderboard of de in-app-muntenpagina te gebruiken, krijgt u meer inzicht in uw community om prijzen effectiever vast te stellen!

Wat is poolen?
Hierdoor kunnen kijkers hun munten bij elkaar optellen om een ​​enkel effect te activeren.

Hoeveel games worden ondersteund?
Er worden meer dan 60 games ondersteund – van retro-klassiekers tot moderne pc-favorieten!

Door de Chat Extension-functionaliteit in te schakelen, kunnen evenementen in de chat worden aangekondigd!

Ga naar https://crowdcontrol.live voor meer!


Sound Alerts

Sound Alerts is een leuke extensie waarmee kijkers geluidseffecten kunnen spelen in ruil voor Bits of kanaalpunten. Je kunt bestaande geluiden in de Sound Alerts-bibliotheek gebruiken of je eigen audioclips uploaden, waardoor je de vrijheid hebt om creatief te zijn en je alerts aan te passen aan de sfeer van je community.

Alerts zijn een geweldige manier om de betrokkenheid bij uw publiek te vergroten en tegelijkertijd wat geld te verdienen. De extensie is volledig aanpasbaar met een verscheidenheid aan overlay meldingen en kleurthema’s, zodat u deze eenvoudig kunt afstemmen op uw merk.

Streamers zijn vrij om het aantal bits of kanaalpunten in te stellen dat nodig is om een geluidswaarschuwing af te spelen. Je mag 80% van de door kijkers uitgegeven Bits houden.

Wil je je stream een boost geven en je kijkers iets leuk geven om mee te spelen, is deze extensie een echte must-have.


Emotes Showcase

Emotes Showcase is een handige paneelextensie die pronkt met je abonnee-emotes, volger-emotes, Bit-beloningsbadges, cheermotes en alle populaire BTTV- en FFZ-emotes die beschikbaar zijn op je kanaal.

Het is een handige tool die zichzelf automatisch bijwerkt wanneer je nieuwe of bestaande emotes toevoegt.

De extensie is eenvoudig aan te passen. Je kunt het configureren om informatie over specifieke emotes toe te voegen, te kiezen welke emote-categorieën altijd worden uitgevouwen en welke titels de categorieën laten zien.


Timeout With Bits

Timeout With Bits is een leuke kleine paneelextensie waarmee kijkers elkaar in de chat een time-out kunnen geven door bits te geven. Hoe meer Bits een gebruiker uitgeeft, hoe langer de time-out.

Het paneel heeft maximaal zes tijdopties en je kan beslissen hoeveel bits er nodig zijn, evenals de lengte van de time-outs.

De extensie heeft veel configuratie-opties. Je kan een waarschuwing op het scherm laten verschijnen en een aangepast chatbericht instellen dat naar de chat wordt verzonden wanneer een kijker een time-out heeft. U kunt abonnees en VIP’s ook immuniteit geven en een afkoelperiode instellen om te voorkomen dat gebruikers de extensie misbruiken.


Stream Stickers

Stream Stickers is een overlay-extensie waarmee kijkers Bits kunnen betalen om stickers op je video te plakken. Het is nog een gemakkelijke manier om betrokkenheid te stimuleren terwijl je wat Bits verdient.

Streamers kunnen aangepaste stickers uploaden, waaronder geanimeerde GIF-stickers en exclusieve stickers voor abonnees. Je hebt ook de mogelijkheid om geluidseffecten en chatmeldingen toe te voegen wanneer een sticker wordt gebruikt.


Latest Followers

Het is beleefd om nieuwe volgers zich welkom te laten voelen door ze een shout-out te geven. Eén van de beste Twitch-extensies voor nieuwe streamers is Latest Followers, een paneelextensie die de gebruikersnaam weergeeft van iedereen die je kanaal volgt.

Volgers kunnen door Bits uit te geven via de widget een shout-out zetten in chat over hoe lang ze je al volgen.

Een alert die een nieuwe volger bedankt lijkt misschien overbodig, maar het is nog steeds een leuke manier om je waardering te tonen.


Voicemod Bits

Voicemod Bits is een andere geweldige extensie voor kijkersbetrokkenheid. Het is een digitale voice changer die je publiek kan gebruiken om je stem te veranderen terwijl je streamt. De extensie heeft een verscheidenheid aan stemfilters beschikbaar, waaronder robot, eekhoorn, griezelige clown en meer.

Streamers kunnen kiezen welke stemmen toegankelijk zijn via de extensie en hoeveel Bits-kijkers moeten betalen om ze te activeren. Het is ontworpen om gemakkelijk te bedienen en heeft ingebouwde functies om spam of overbelasting te voorkomen. Het kan eenvoudig worden geïntegreerd met Streamlabs OBS, Stream Deck, Discord en meer.


Stream Avatars

Stream Avatars is een applicatie waarmee kijkers in je twitch-stream kunnen worden weergegeven met avatars en gear-afbeeldingen die je importeert. Het Stream Avatars-extensiepaneel is een gebruikersinterface waarmee kijkers hun avatar kunnen beheren en aanpassen. Het is te vinden in de steam store: http://store.steampowered.com/app/665300/Stream_Avatars/


Tot slot

Er zijn tegenwoordig Twitch-add-ons voor vrijwel alles, van het weergeven van uitrustingen en scoreborden tot het maken van peilingen en het aannemen van nummerverzoeken. Deze apps geven je publiek nieuwe manieren om van je stream te genieten en met jou en elkaar te communiceren.

Sinds de release van Twitch-extensies in 2017 is de extensiemarkt uitgegroeid tot honderden opties. Twitch scheidt ze handig in categorieën in Extensiebeheer op basis van hun functie.

Categorieën omvatten:

  • Muziek
  • Loyaliteit & Erkenning
  • Betrokkenheid van kijkers
  • Opiniepeiling & Stemmen
  • Games in extensies
  • Streamer-tools
  • Extensies voor games
  • Schema en aftellen

De beste Twitch-plug-ins voor je kanaal zullen grotendeels afhangen van de functie die je prioriteit wilt geven.
Vind je het belangrijk om je beste bijdragers in de kijker te zetten met behulp van leaderboards? Of heeft toegankelijkheid voor kijkers met een beperking een grotere prioriteit? Misschien wil je betrokkenheid bevorderen door middel van geluidsmeldingen en stickers.
Wat uw behoeften ook zijn, onthoud dat u slechts zes extensies tegelijk kunt kiezen, dus kies uw opties verstandig!

Bekijk deze Twitch-tools als je op zoek bent naar meer manieren om je kanaal te verbeteren.

Bron ~ “Getonstream.com