Twitch Chat logs – hoe kan ik ze nakijken?

In dit bericht leggen we chatlogs uit en waarom je ze zou moeten controleren.

Twitch-chat is een essentieel onderdeel voor het vergroten van een publiek op het streamingplatform. Hiermee kun je met je volgers communiceren en zit je niet gewoon een show op te voeren. Je fans kunnen actief deelnemen door met jou en elkaar te chatten en aangepaste chatbadges te gebruiken om hun steun te betuigen.

Hoewel het misschien alleen nuttig lijkt als een actief communicatiemiddel tijdens een stream, zijn er meer voordelen aan het controleren van je Twitch-chat dan je zou denken. Lees verder om erachter te komen waarom je je Twitch-logboeken moet controleren en de verschillende manieren om dit te doen.

Waarom je Twitch-chatlogboeken zou moeten controleren?

Zoals eerder gezegd, is live chat een essentieel hulpmiddel bij het streamen, maar er zijn verschillende redenen waarom je je chatgeschiedenis achteraf zou willen controleren.

Reacties van het publiek controleren

Als je midden in een game zit, is de kans groot dat je de reactie van je publiek misloopt. En daar ligt het probleem, toch? Als streamer wil je weten of wat je doet ook echt aanslaat bij je fans.

Misschien probeer je een nieuwe load-out uit, duik je voor het eerst in persoonlijke verhalen of verschuif je zelfs je streamingschema naar een ander tijdstip van de dag. Natuurlijk kun je Twitter checken om te zien wat mensen dachten, maar dit geeft je vaak geen realistische feedback. Authentieke reacties van de chat kunnen zien is een veel betrouwbaardere methode om te zien of wat je doet werkt.

Time-outs of bans nakijken

Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn bij het streamen. Als jij of een van je Mods trolls of beledigende opmerkingen in de chat ziet, kan de banhamer snel en genadeloos zijn. Als die gebruiker uiteindelijk in beroep gaat tegen het verbod, is het ongelooflijk handig om je chatlogboeken te bekijken om te zien of ze daadwerkelijk een van je regels hebben overtreden.

Controleren op overtredingen op de servicevoorwaarden

Heeft u onlangs een boete gekregen en weet u niet precies waarom? Welnu, iemand in uw opmerkingen heeft mogelijk de servicevoorwaarden van Twitch geschonden. Je chat kunnen bekijken om te controleren en bewijs te leveren wanneer je in beroep gaat tegen de boete is een ongelukkige maar nuttige methode om je kanaal te vrijwaren.

Twitch-chatlogboeken controleren

In het verleden maakte Twitch het niet echt gemakkelijk om je chatlogboeken te controleren en moest je handmatig opnemen, aantekeningen maken of een beoordelingsservice van derden zoeken. Er zijn nu meerdere methoden om uw chatgeschiedenis te controleren, wat het proces veel eenvoudiger maakt.

Review Twitch VOD’s

Een eenvoudige manier om uw chatlogboeken te controleren, is door de in-app VOD-opname te gebruiken. Twitch heeft onlangs de functie voor het opnemen van chats toegevoegd aan VOD’s, waardoor het ongelooflijk eenvoudig is om specifieke opmerkingen of gebruikers van eerdere streams te bekijken.

Een beperking van dit systeem is dat Affiliates beperkt zijn tot alleen de laatste 2 weken aan opnames. Degenen die geen Affiliate-status hebben gekregen, krijgen toegang tot nog minder, en kunnen alleen de streams van de afgelopen dagen bekijken.

Zoekopdracht voor chatgebruikers

Als u specifieke accounts wilt bekijken, kunt u de functie voor het zoeken van gebruikers gebruiken. Typ gewoon /user [gebruikersnaam] in de kanaalchat en je kunt het volgende bekijken:

  • Het aantal berichten en de inhoud die een gebruiker op je kanaal heeft geplaatst
  • Het aantal time-outs en bans dat de gebruiker heeft ontvangen, indien van toepassing
  • Opmerkingen van de mods van je kanaal over de specifieke kijker

Deze methode maakt het ook gemakkelijker om te controleren hoe recent een gebruikersaccount is gemaakt. Het is handig om te bepalen of een gebruiker een nieuw account heeft gemaakt om eerdere bans te omzeilen.

Een service van derden gebruiken

Als je constant op de hoogte blijft van je chatrecensies, zijn de Twitch-tools misschien voldoende. Maar als u meer controle, langdurige gegevens en beter inzicht wilt, kunt u overwegen een tool of chatbot van derden te gebruiken.

Chatty

Voordat Twitch de in-app zoekmogelijkheden creëerde, was en is Chatty de meest populaire tool voor het beoordelen van chats. Het is een gebruiksvriendelijke, open-source software met een aantal handige functies, zoals het downloaden van de chattranscriptie en de ondersteuning voor automatische moderatie op basis van specifieke vooraf ingestelde termen. Het behoudt zelfs emotes en badges om dingen samenhangend en gemakkelijk leesbaar te houden.

Het enige nadeel van Chatty is wanneer jij of een Mod opmerkingen tijdens een stream verwijdert, ze niet verschijnen.

Chatty kan je hier downloaden.

Chatbots van derden

Er zijn een aantal geweldige chatbots van derden beschikbaar om je te helpen bij het beheren en modereren van je kanaal. Elke optie bevat verschillende functies en chatbeoordelingsmogelijkheden, dus zorg ervoor dat u onderzoek doet naar uw algehele streamingbehoeften voordat u zich vastlegt.

Controleer uw chat voortdurend om uw Twitch-kanaal te verbeteren

Welke methode je ook kiest, het herzien van je Twitch-chat is essentieel om je kanaal te verbeteren. Het helpt je de interesse van het publiek te meten en bij te houden, een lijst van bans bij te houden en gemakkelijk eventuele overtredingen op de servicevoorwaarden die door chat worden veroorzaakt, te betwisten.

Alle genoemde opties zijn ongelooflijk eenvoudig te gebruiken, en het is aan jou om te beslissen welk niveau van inzicht en complexiteit je nodig hebt om je kanaal succesvol te runnen.

Bron ~ “Fairlyoddstreamers.com”